Middelfart Kommune arbejder på at øge antallet af elbiler i kommunen. I september 2020 kårede Foreningen Elbilby Middelfart som årets elbilkommune.

CO2- fra transport påvirker klimaet negativt. Middelfart Kommune arbejder derfor målrettet med at gøre transporten i kommunen mere grøn. Det sker blandt andet gennem et stigende fokus på elbiler. Allerede tilbage i 2009 besluttede byrådet løbende at udskifte kommunens vognpark med elbiler og andre køretøjer, der ikke kører på fossile brændstoffer. Et arbejde, der er godt i gang og fortsat pågår.

Borgerne tester elbiler

Den folkelige inddragelse er omdrejningspunktet for Middelfart Kommunes tilgang til grøn omstilling. I samarbejde med blandt andet elbil-operatøren Clever har kommunens borgere fået mulighed for at låne elbiler i længere perioder for at prøve, hvordan en elbil passer ind i en almindelig hverdag. Det har ført til nye test elbil-projekter og samkørselsprojekter i blandt andet landsbyen Føns.

Tæt samarbejde med nabokommunerne om ladestationer

For 10 år siden gik Middelfart Kommune i dialog med nabokommunerne og forsyningsselskabet TREFOR om at opstille ladestationer i Trekantområdet (Middelfart, Fredericia, Kolding, Vejle, Vejen og Billund). Ladestationerne blev på det tidlige tidspunkt ikke overbelastet, men derimod begyndte problematikken med manglende ladestationer at fylde på den offentlige dagsorden. I fremtiden er Middelfart Kommunes blik rettet mod en udrulning af større og bedre ladeinfrastruktur igennem by- og mobilitetsplanlægningen.

Årets Elbilkommune 2020

I september 2020 modtog Middelfart Kommune prisen som årets elbilkommune.
Foreningen Elbilby begrundede blandt andet prisen i, at Middelfart Kommune har været tidligt ude med at teste elbiler i sin egen vognpark og arbejder tæt sammen med nabokommunerne om at fremme elbilsagen. Samtidig har kommunen også givet borgere mulighed for at prøve elbiler.

Fakta 2021

  • I dag er der 79 offentlige ladestik i Middelfart Kommune
  • Middelfart Kommune har en Tesla supercharger-station med 12 stik
  • Syv hoteller i kommunen tilbyder opladning af elbiler til deres kunder
  • Ved Middelfart Rådhus er der 15 offentlige stik
  • Byrådet har afsat penge til at udbygge ladeinfrastrukturen til kommunens egen vognpark
  • Primo 2022 er 21% af kommunens vognpark på ren eldrift
  • I 2025 forventes 45% af kommunen vognpark at være på ren eldrift